Text Size

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

2017 Virtual Conference Agenda

Download the Agenda in PDF

Agenda (as of May 19, 2017)

CE/CME Credit
Hours
   
Wednesday, July 26, 2017
  12:00 – 12:30 pm ET Introduction to the Virtual Conference
1 hr. 12:30 – 1:30 pm ET Opening Plenary
Building a Foundation: Aligning Practice with Evidence
Joan Harrold, MD, MPH, FACP, FAAHPM
  1:30 – 1:45 pm ET Break
1 hr. 1:45 – 2:45 pm ET 2A TOPIC: Discontinuation of Medical Devices & Technologies and Medicalization of Care
David Free, DNP, MS, RN, ACHPN
Joel S. Policzer, MD, FACP, FAAHPM
2B TOPIC: Advanced Heart Disease
Hunter Groninger, MD, FACP, FAAHPM
  2:45 – 3:00 pm ET Break
1 hr. 3:00 – 4:00 pm ET 3A TOPIC: Delirium
Christine Westphal, RN, MSN, APRN-BC
3B Do I REALLY Know What I Think I Know? A Critical Look at the
Evidence Supporting Use of Essential Medications in Serious Illness
Mary Lynn McPherson, PharmD, MA, MDE, BCPS, CPE
  4:00 – 4:15 pm ET Break
1 hr. 4:15 – 5:15 pm ET Plenary II
Rational Pharmacopalliation: the Confluence of Anecdote, Evidence
and Innovation
Dawn Kashelle Lockman, PharmD, MA
Download the Agenda in PDF
Total CE/CME for Day: 4 hours
Thursday, July 27, 2017
  12:00 pm ET Poster Gallery Open
1 hr. 12:30 – 1:30 pm ET Plenary III TBA
Faculty TBA
  1:30 – 1:45 pm ET Break
1 hr. 1:45 – 2:45 pm ET 6A Alternative Medication Administration Routes for
End‐of‐Life Symptom Management
Emily Brandl, PharmD
6B An Evidence‐Based Approach to Treating Dyspnea
and Death Rattle
Margaret L. Campbell, PhD, RN, FPCN
  2:45 – 3:00 pm ET Break
1 hr. 3:00 – 4:00 pm ET 7A Radiation Therapy for Patients with Serious Illness 
Christian Sinclair, MD, FAAHPM
7B TOPIC: Artificial Nutrition and Hydration
Joe Shega, MD
  4:00 – 4:15 pm ET Break
1 hr. 4:15 – 5:15 pm ET Closing Plenary
Healing Ourselves First: Resilience as Our Greatest
Clinical Competence
Carla Cheatham, MA, MDiv, PhD, TRT
Total CE/CME for Day: 4 hours

Download the Agenda in PDF